Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Virtuțile terapeutice ale argintului

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Spread the love
pahare-argint

pahare din argint. 1908 atelier P. Baskakov. Moscova – în oferta magazinului www.artantik.ro

Argintul este un metal cu virtuți terapeutice cunoscute de milenii. La începutul secolului XX s-a renunțat treptat la utilizarea lui în favoarea medicamentelor. De câtiva ani, a început sa fie utilizat din ce în ce mai mult . S-au realizat mii de teste, confirmate de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății ( WMO – World Health Organization ), prin care s-a probat faptul că ionii de argint au efect bactericid, distrugând circa 650 virusuri și germeni, fiind un foarte bun dezinfectant.

Apa păstrată în recipiente de argint ajută la menținerea sănătății și păstrarea longevității.
Conform unei tradiții milenare, preoții împart Sfânta Împărtășanie cu lingurițe din argint. Deși lingurița nu este nici spălată și nici schimbată de la credincios la credincios, nimeni nu se îmbolnăvește. Apa sfințită, agheasma, se prepară în vase din argint și, în timpul slujbei, preotul scaldă, de mai multe ori, crucea de argint prin apă, de aceea agheasma se poate păstra, nealterată, ani buni. Acest fapt se datorează efectului antibacterian imediat pe care îl are argintul.
Acum 4000 de ani, medicii chinezi foloseau în acupunctură ace din argint. În anchitate, grecii au observat că aristocrații nu erau atinși de bolile care produceau epidemii, cum era dizenteria, în timp ce membrii clasei de jos mureau cu miile. Explicația e simplă: foloseau tacâmuri și veselă de argint ce ii proteja de epidemii și boli.
Fenicienii navigau mult timp și păstrau apa, vinul, laptele în vase din argint, cu scopul de a le păstra nealterate mult timp.
La începutul secolului XX, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac, iar la nașteri picurau în ochii nou-născutului picături de soluție de argint, să distrugă eventualele bacterii care pot provoca orbirea.
În America de Nord, coloniștii care străbăteau vestul, puneau în lapte un dolar din argint ca să-i întârzie alterarea.
Pe stația spațială internațională, argintul coloidal este folosit pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă. La fel se întamplă și pe MIR.

antichitati-din-argint

în oferta magazinului www.artantik.ro

Antibiotic și antioxidant natural

În 1934, odată cu descoperirea penicilinei, argintul a intrat oarecum într-un con de umbră, oamenii de știință amintindu-și de el doar atunci când au constatat că anumiți germeni și virusuri rezistă la antibioticele de sinteză.
Argintul este un dezinfectant universal, un adevărat medicament, care mai apoi a fost  detronat de apariția penicilinei și în cele din urmă uitat. Antibioticele sintetice sunt utile, dar au efecte adverse dăunătoare și, în timp, capacitatea lor de distrugere scade pentru că organismele patogene devin rezistente la acțiunea acestora.
Argintul, un antioxidant puternic, distruge radicalii liberi, responsabili de apariţia a peste 60 de boli, printre care se numără şi boala Alzheimer.
De asemenea, este şi imunostimulator, ajutând la creşterea imunoglobinei şi a limfocitelor. Terapia cu apă de argint este indicată în tratarea acneei, a alergiilor, a otitei și tulburărilor de digestie.
În organismul uman, argintul are rolul unui “sistem imunitar secundar”. Au fost realizate studii privind acțiunea terapeutică a apei de argint, cât și a argintului coloidal. Redescoperirea efectelor benefice ale argintului asupra sănătății a început în 1970. Larry C. Ford, de la Școala de medicină U.C.L.A., a realizat o serie de teste de laborator care au dovedit capacitatea argintului de a distruge bacterii ca: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus Aurcus, Neisseria gonoree, Gardnerella vaginalis, Salmonella typhi, și alți agenți patogeni enterici și fungici. Jim Powell, într-un articol din noiembrie 1988, scrie că un antibiotic poate ucide jumătate de duzină de organisme din diferite boli, iar argintul ucide 650 de tulpini rezistente și este practic non-toxic. Dr. Harry Margraf din St. Louis a concluzionat că argintul este cel mai bun antiseptic natural, fără efecte adverse, care se poate folosi în chirurgie pe suprafețe mari și chiar în fabricarea instrumentarului chirurgical.
Spre deosebire de argintul coloidal care, ingerat sau administrat intravenos în exces, poate produce intoxicații ( argiria ), atât apa de argint, cât și servirea cu tacâmuri și din vase de argint, sunt cele mai sigure căi de administrare a acestui antibiotic natural.

Proprietățile medicale ale argintului

Distrugerea bacteriilor.  Consumul zilnic al apei de argint ( apa păstrată pentru cca 8-10 ore, în recipiente din argint ) este  suficient pentru a vă purifica organismul de bacterii, întărind astfel sistemul imunitar.
 Proprietăți antifungice. Există o serie de ciuperci de piele care pot deveni foarte periculoase dacă nu le întrerupem dezvoltarea. Acestea pot pătrunde în organism, dezvoltând infecții interne. Prin spălare regulată cu apă de argint, putem distruge aceste ciuperci. Apa de argint este bună mai ales în cazul infecțiilor vaginale.
Elimină virusurile care provoacă răceli și gripe, care sunt rezistente la antibiotice și la medicamentele sintetice, având totodată efect de lungă durată în prevenirea reinstalării acestor afecțiuni.

Împiedică dezvoltarea tumorilor. Fiecare om are în organism celule canceroase, dar acestea sunt în număr prea mic pentru a putea fi întotdeuna detectate. Consumând apa de argint, ne putem asigura un sistem imunitar puternic, care va lupta mai ușor împotriva acestor celule.

Argintul pentru bebeluși

De sute de ani, tacâmuri și vase din argint au fost utlizate pentru depozitarea alimentelor destinate copiilor și a alimentării acestora.
Hrănirea copiilor cu tacâmuri din argint, este benefică atât pentru dezvolatarea armonioasă a dentiției, cât și pentru o imunizarea naturală.

Spre deosebire de argintul coloidal ( coloid format din particule de argint în suspensie de lichid ), apa de argint și instrumentarul din argint, pot fi utilizate în deplină siguranță pentru alimentarea sau spălarea copiilor și nou-născuților.

În ceea ce privește administrarea argintului coloidal, este imperios necesar a consulta în prealabil un medic pediatru. Înainte de a lua în considerare vreodată utilizarea argintului coloidal pe un copil, este necesară o consultație cu medicul pediatru. Acesta vă poate ajuta cu un plan de tratament si vă poate spune dacă ar trebui sau nu să utilizați argintul coloidal pentru tratarea copilul dumneavoastră.

Grație proprietăților antiseptice, apa de argint poate fi utilizată cu succes în toaletarea zonelor intime ale bebeluților ce prezintă iritații cauzate de scutece.

Preparea apei de argint și administrarea argintului în scop curativ

Apa de argint poate fi preparată foarte simplu, în casă, păstrând apa de băut în vase de argint sau, dacă nu avem vase de argint, putem folosi o bijuterie sau o moneda de argint. De regulă seara, umplem o sticlă sau un borcan, (exclus plasticul sau metalul ) cu apă și punem în acesta un obiect de argint. După 8 – 10 ore, răsturnam apa astfel rezultată într-un alt vas, cu foarte mare grijă pentru ca reziduurile din apa purificată să rămână pe fundul primului vas.

set-din-argint-ceai

seturi din argint pentru servirea ceaiului – în oferta magazinului www.artantik.roClătim bine vasul și obiectul de argint și pregătim o altă porție de apă. Nu există pericolul ca în țesuturi să se acumuleze argint, deoarece surplusul este eliminat pe cale naturală. Organismul uman are nevoie de cca 0,088 mg de argint pe zi, care poate fi procurat atât din apa de argint, cât și din alimente. De reținut este însa faptul că tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încât acest element este aproape inexistent în alimentele pe care le consumăm. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunității și este unul dintre principalii factori de creștere a afecțiunilor maligne din ultimele decenii.

Modul ideal de consumare a apei de argint și de administrare a acestui antibiotic natural este acela de a ne hidrata consumând lichide din recipiente din argint ( cană, pahar, carafă etc ) și de a servi masa cu tacâmuri din argint sau din vase realizate din acest metal nobil ( platouri, farfurii, fructiere etc ).

Inedit:  Pentru a ameliora setea, atunci când nu se poate bea nimic, puteți ține în gură un obiect de argint. Acest procedeu va ameliora temporar disconfortul generat de lipsa unei hidratări corespunzătoare.

 autor: redacția ArtAntik.ro

Save

One comment on “Virtuțile terapeutice ale argintului

  1. Ma intereseaza daca aveti vase din argint pentru apa, tacamuri din argint, precum si preturile pe care le aveti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *